Diary of Tirana Blog

A KE FAJ TI SALE! 0

A KE FAJ TI SALE!

Pa m’thuj Sale si të ndodhi që më 2013 mafia, të cilën e kishe luftuar e shkatërruar, ta mori pushtetin nga duart. Mu nën hundën tënde, kriminelë të staxhionuar (në kohë tënde) blenë vota...

Kriminelët bëjnë ligjin në parlamentin shqiptar 0

Kriminelët bëjnë ligjin në parlamentin shqiptar

Tom, Doshi, Lefter koka, Sokol Olldashi, Lulzim Basha, Paulin Sterkaj e Gramoz Rucci. I përkasin partive të ndryshme, por për Ambasadën e Shteteve të Bashkuara të Amerikës në Tiranë kanë një element të përbashkët....

Aset i partisë 0

Aset i partisë

Një person që tashme nuk ka asnjë shans të bëjë karrierë në parti, por që pretendohet se e ka patur dikur këtë shans. Asetet e partisë dallohen nga xhaketat e vjetra dhe xhaketat e...

Standardi i Arit 0

Standardi i Arit

Sistem monetar qe bazohet në kartëmonedha të lidhura me kurs fiks këmbimi me një sasi të paracaktuar ari. Standardi i Arit funksionoi pak a shumë në të gjithë botën nga vitet 1870 deri në...

Banka e Rregullimeve Ndërkombëtare (BIS BASEL) 0

Banka e Rregullimeve Ndërkombëtare (BIS BASEL)

Banka e Rregullimeve Ndërkombëtare, që e ka selinë në Basel, ka filluar veprimtarinë e saj në vitin 1930. Ajo lehtëson bashkëpunimin midis bankave qendrore për të cilat kryen operacione të ndryshme bankare. Gjithashtu BIS...

Çun Tirone 0

Çun Tirone

Një çun me lekë që do jetën dhe njerëzit, por që përgjithësisht ka vdekur. Çuni i Tironës nuk është detyrimisht tirons, por ka lidhje të mira me establishmentin politiko-mediatik dhe krimin. Ky term u...

Ekspert i balenave në arktik 0

Ekspert i balenave në arktik

Rreziku eventual i opinionistëve mediokër që nëse i shmangen vijës së partisë mund të përfundojnë të përjashtuar nga borderoja e rrogës që marrin nga partia në fund të muajit dhe të detyrohen të shkruajnë...

Qokë 0

Qokë

Një lajm, intervistë apo koment, zakonisht i pavlerë i cili publikohet në media për arsye të domosdoshmërisë për ta mbajtur mirë me një person të caktuar. Përdoret veçanërisht mes gazetarëve të politikës dhe të...

Ishim mirë kur ishim keq 0

Ishim mirë kur ishim keq

Referencë kohore për periudhën 2003-2005, kur lulëzonte korrupsioni në nivelet e ulta të qeverisjes vendore dhe qëndrore. Është e ndryshme nga periudha më herët ose më vonë kur korrupsioni lulëzonte në mënyrë disproporcionale në...