Category: Udhetime

0

E Gdhendur në Gur, Rruga Kombëtare SH 37 (Foto)

E shënuar në hartë si “rrugë kombëtare” një segment prej 50 kilometrash lidh qytetin e Burrelit me atë të Krujës duke kapërcyer male të larta të mbuluara nga pyje dhe përplot burime ujore që...

0

Dinastitë moghule

Francis Robinson po kërkon për tipare dallueshmërisht tolerante të sundimit moghul në Indi dhe të atyre dinastive islame që lidhen me Iranin dhe Azinë Qendrore.

Rruga në Shqipëri matet me orë, jo me kilometra 0

Rruga në Shqipëri matet me orë, jo me kilometra

U nisëm këtë javë për në Qeparo nga Tirana, me synimin për të mbërritur sa më parë, por pa rrezikuar ndonjë përplasje. Makina qe relativisht e fuqishme. Dolën nga Tirana për në drejtim të...

Border Crackdown Fails to Deter Albanian Migrants 0

Border Crackdown Fails to Deter Albanian Migrants

Korca, Gjirokastra, Konispol and Igumenitsa | 14 April 2010 | By Gjergj Erebara Balkan Insight investigates the world of Albanian illegal migrants seeking a better life in Greece, who aren’t put off by tougher...

Distance and time for traveling in Albania 1

Distance and time for traveling in Albania

Distance and time for traveling in Albania I have noted that there is little synthetic information on the web about distance of traveling within Albania. So here it is a partial list

What I like from south Albania 1

What I like from south Albania

To many, visiting the south Albania Riviera and the surrounding area is funny. Middleclass Albanians goes there for holidays, while plenty of foreigners who occasionally visited Saranda and Gjirokastra (from Corfu) had had good...

Shpresa për heqjen e vizave shton vuajtjet për emigrantët e paligjshëm 0

Shpresa për heqjen e vizave shton vuajtjet për emigrantët e paligjshëm

Reportazh Gazeta “Shqip” ndjek rrugën e emigrantëve në Korçë, Gjirokastër, Konispol e Igumenicë Botuar  me prill 2010 Gjergj Erebara “Gjatë dy javëve të fundit tentova tre herë të kaloj kufirin por në të tre...

Thethi, rikthim te origjina 0

Thethi, rikthim te origjina

Publikuar më Hene, 29 Shtator 2008 10:26:00 Udhëtim në luginën e Shalës, vendit të mirënjohur për turistët e huaj dhe aspak të njohur për shqiptarët Gjergj Erebara Ironikisht, në Enciklopedinë Shqiptare të botuar këtu...