Category: Aktualiteti

ATA E KONSIDEROJNË NORMALE 1

ATA E KONSIDEROJNË NORMALE

GJERGJ EREBARA Normalisht duhej të qe një periudhë e qetë lajmesh. Pas ndryshimit të qeverive dukej sikur do të fillonte një periudhë cicmicesh pa rëndësi, por gjithsesi shqiptarët do të kishin qetësinë dhe mungesën...

Baza e braktisur e armëve më të rrezikshme të botës 0

Baza e braktisur e armëve më të rrezikshme të botës

Reparti i famshëm për armët kimike të ushtrisë shqiptare prapa Dajtit, ku ndoshta mund të përfundojnë armët e Asad, është sot praktikisht një zonë e braktisur, pa roje, ku çdo kureshtar mund të hyjë...

Venezuelë, krijohet ministria e Lumturisë Supreme Shoqërore 0

Venezuelë, krijohet ministria e Lumturisë Supreme Shoqërore

Shumë dekada më parë, Oruell shkroi për një shtet imagjinar ku Ministria e Paqes qe përgjegjëse për Luftën, Ministria e Dashurisë qe policia sekrete dhe Ministria e Bollëkut qe ministri propagande. Venezuela e sotme...

Fjalorth politik, pjesa V, hyrjet e periudhes shtator – tetor 2013 0

Fjalorth politik, pjesa V, hyrjet e periudhes shtator – tetor 2013

Zërat e rinj: Burbuqe, Gegolog, Drejtoria e Kunatave, Pazari i Gjësë së Gjallë, Kodi i Etikës etj. Burbuqja – Një vajzë a grua, as e bukur dhe as e shëmtuar, por e aftë të joshë zyrtarët...

Bota e tronditur nga rracizmi, bjondja Maria është rome dhe nuk është e rrëmbyer 0

Bota e tronditur nga rracizmi, bjondja Maria është rome dhe nuk është e rrëmbyer

Testet e ADN-së të kryera nga autoritetet bullgare konfirmuan se një grua 35 vjeçare, rome e Bullgarisë është nëna e vajzës misterioze të Greqisë, të njohur si Maria. Profili gjenetik i Sasha Rusevës u...

Nacionalizmi simbolik, ose kur deklaratat shiten për strategji 0

Nacionalizmi simbolik, ose kur deklaratat shiten për strategji

1. A ka një strategji për qeverisje strategjike Kosovë-Shqipëri? Deri tani nuk kam parë dhe as nuk di të jetë publikuar ndonjë strategji në këtë drejtim. Kemi dëgjuar deklarata, por deklaratat janë më së...

Mesazhe të thjeshta dhe të qarta të blerjes së votave parlamentare nga Meta 0

Mesazhe të thjeshta dhe të qarta të blerjes së votave parlamentare nga Meta

Blerja e votave të opozitës nga Meta duket se është thjeshtë një mesazh për Ramën. Mesazhi është që Meta është më i zoti në politikën e blerjes dhe rrjedhimisht, Rama nuk e kërcënon dot...

Shamia në Kosovë, një debat teorik 0

Shamia në Kosovë, një debat teorik

Gjergj Erebara Disa vite më parë, u gjenda në Prishtinë në kohën kur një debat i ashpër ishte ndezur gjithkund. Dy vajza të mitura në një katund kishin shkuar në shkollë me veshje islamike,...

Populli shqiptar po trajtohet si romë!* 0

Populli shqiptar po trajtohet si romë!*

Mos mendoni se populli shqiptar po trajtohet më mirë sesa komuniteti rom. Dje, disa njerëz të fuqishëm, me para dhe lidhje të forta, arritën të na marrin vendin ku jetojmë, sepse në Shqipëri ligjin e...

Romët kundër romëve 0

Romët kundër romëve

Reagimet negative ndaj protestës së romëve janë përgjithësisht stereotipa, pjesërisht justifikime për mosmbështetje dhe pjesërisht justifikime për racizmin që gjendet brenda nesh, njëfarë mospëlqimi a mospranimi të të ndryshmit Gjergj Erebara

0

Romët po na japin një leksion demokracie

Sot, më 12 gusht 2013, disa familje rome po na japin një leksion demokracie. Në një protestë të organizuar nga disa shoqata për mbrojtjen e të drejtave të njeriut para Bashkisë së Tiranës, romët...