Pse Kosova ka nevojë urgjente për një monedhë kombëtare

You may also like...

  • Agimi

    Ne kete artikull ka shume gabime konceptuale dhe keqinterpretime. Mendoj se Kosova nuk humb asgje nese nuk e ka monedhen e saj dhe vazhdon ta perdore euron. Autori i ka shtremberu faktet sa i perket perdorimit te markes gjermane ne kosove dhe si rrjedhoje euros. Kosoven nuk embajne ndihmat e huaja siq thote ai por puna e kosovarve mbrenda dhe jasht vendit. Politikat monetare nuk behen vetem permes emetimit te parase por me shume permes Open Market Operations, Resves se kerkuar, dhe Discount Window, te gjitha jane ne dispozicion edhe pa e pase valuten e vet. Edhe kur flet per parane ka shume gabime konceptuale dhe teoria nuk qendron.

    • Arsimi

      Agim, ne ket artikull eshte fakte se eshte stergjatur shtjellimi, por thelbi eshte i sakte duke konstatuar se monedha kombetare mbulon prodhimin kombetar. qe dmth se pa monedhe nacionale nuk ka mundesi qe prodhimi vendor te stimulohet dhe keshtu qe favorizohet stagnimi dhe keqperdorimi i resurseve kombetare pa dallim.