Dardha, limoni i shtrydhur dhe molla e kalbur nga brenda

Metafora të huazuara nga tregu i fruta-perimeve nga Edi Rama gjatë kohës kur ai dhe qeveria e tij u përball me akuza të shumëfishta për korrupsion. Fillimisht ishin dardhat, të cilat, sipas Ramës, dikush (sipas gjasave, Arben Ahmetaj dhe Lefter Koka), i kishin ngrënë pas kurrizit të tij. Pastaj erdhi hedhja poshtë prej tij se bashkëpunëtorët e korruptuar i kishte limonë të shtrydhur, të cilët, pas konsumimit, ai ia hidhte prokurorëve. Sipas Ramës, ai nuk disponon limonë të shtrydhur për të hedhur tutje, por se bashkëpunëtorët e tij të korruptuar binin vetë në duart e prokurorëve pasi ishin “mollë e kalbur nga brenda”. Fjalorthi Politik Shqiptar

You may also like...