Republika e Goglave

Sistem kushtetues i krijuar në Shqipëri pas reformës kushtetuese të vitit 2017, e cila synoi të krijojë sistem gjyqësor të pavarur, drejtuesit e së cilës duhej të zgjidheshin me kompromis mes maxhorancës dhe opozitës parlamentare, por që për të mos krijuar krizë, nëse nuk ka kompromis, këta drejtues zgjidhen me gogla. Duke qenë se maxhoranca dhe opozita nuk u morën vesh kurrë për asgjë, goglat zgjodhën në çdo rast drejtuesit e sistemit të drejtësisë duke i dhënë edhe emrin Republikës së Goglave. Shih më shumë: Fjalorthi Politik Shqiptar

You may also like...