Tagged: #PerUniversitetin

Çfarë mësuam nga debati për Draftin mbi Arsimit e Lartë?! 0

Çfarë mësuam nga debati për Draftin mbi Arsimit e Lartë?!

Duke lexuar shkrimet edhe opinionet nëpër gazeta apo blogje si dhe nga debatet e ndryshme të shfaqura në televizion jam përpjekur të kuptoj akoma më mirë dinamikën e retorikave të atyre që janë pro...

Dhjetëra studentë kërkojnë ndalimin e reformës universitare të qeverisë 0

Dhjetëra studentë kërkojnë ndalimin e reformës universitare të qeverisë

Dhjetëra studentë dhe pedagogë të universiteteve publike të Tiranës dolën në një protestë sot për të kërkuar anulimin e projektit të reformës së financimit të universiteteve të propozuara nga një grup këshillimor i krijuar...

Pse-të kundër reformës së arsimit të lartë 0

Pse-të kundër reformës së arsimit të lartë

1. Drafti i prezantuar për reformën e arsimit të lartë i hap rrugë financimit të universiteteve private nga buxheti i shtetit përmes dy kanaleve: a) fonde për kërkim shkencor dhe novacion, të cilat sugjerohen...

Përfundimisht kundër të ashtuquajturës reformë universitare 1

Përfundimisht kundër të ashtuquajturës reformë universitare

Gjergj Erebara Çështja me reformën e Arsimit të Lartë nuk është a je pro apo kundër reformës apo a je pro apo kundër financimit publik për universitetet private. Çështja është a beson apo jo...