Tagged: Piketty

Në të ardhmen e largët, ne të gjithë do të jemi të vdekur 1

Në të ardhmen e largët, ne të gjithë do të jemi të vdekur

Gjergj Erebara Kryeministri Edi Rama duket se ka kuptuar një gjë saktë dhe një gjë gabim. Duke folur më 24 maj me rastin e publikimit të njëmbëdhjetë studimeve mbi të dhënat e Censusit 2011...

Thomas Piketty akuzon Financial Times për pandershmëri 0

Thomas Piketty akuzon Financial Times për pandershmëri

Ekonomisti francez që ka tronditur botën së fundmi me një libër mbi pabarazinë ekonomike akuzoi gazetën britanike Financial Times për kritika qesharake dhe të pandershme. Ai qe akuzuar nga Financial Times se ka bazuar...

3

Thomas Piketty, Libri për të cilin po flasin të gjithë

Libri Kapitali në Shekullin e Njëzetenjë, i ekonomistit radikal francez Thomas Piketty ka zemëruar të djathtën dhe ngazëllyer të majtën në argumentimet e tij të fuqishme mbi pasurinë, demokracinë dhe pse kapitalizmi do të...