Category: Konaku i Xhabynit

0

Loja e rrezikshme me religjionin!

Kur vendin tonë e ka kapluar një diskutim për mbijetesën e përditshme të qytetarëve, kryeministri vendos të inflaconojë bëmat e tij ndoshta për të hequr mendjen në një farë mënyre nga pamundësia e tij...

1

Esencializmi i tepruar si logjikë!

Në shkrimin e tij mbi raportin e terrorizmit me fenë, Gilman Bakalli argumenton se feja në vetvete prodhon terrorizëm dhe se ishte “iluminizmi” ai që e shpëtoi shoqërinë nga terrorizmi arkaik fetar. Shkrimi në...

0

Media dhe beton!

Mjafton të shohësh trendin lëpirës të mediave ndaj qeverisë, përkuljen e tyre deri në falsitet ndaj pushtetit qeveritar dhe mbi të gjitha buzëqeshjen e fund vitit ku Kryeministri përbuz me ç’të ketë mundësi (por...

0

Metamorfoza socialiste!

Në kapitullin e katërt të “Princit”, Machiavelli evidenton dy tipe mbretërish apo shtetesh i pari është një sundimtar i cili ka me vete një grup shërbëtorësh, që e asistojnë atë në qeverisjen e vendit...

0

Një betejë që duhet fituar!

Ajo çfarë po ndodh sot me parkun e Liqenit është beteja që duhet fituar jo sepse do të kthejë fatet e kombit apo përralla të tilla. Ajo duhet fituar sepse qytetarët duhet t’i tregojnë...

0

Në kërkim të Reformës!

Reforma në Drejtësi është kryefjala e vitit 2016, e cila do të mbledhë rreth vetes shumë e shumë diskutues të fushës por edhe jo të fushës ligjore sa i takon një prej çështjeve më...

0

(Ç)Ne Tirana!

Në pranverën e këtij viti, në skenën politike të vendit doli një forcë e re politike apo më saktë një lëvizje politike e kryesuar nga Gjergj Bojaxhi. Një figurë që në mandatin e parë...

0

Rrënimi i historisë

Shkrimi i mëposhtëm vjen si pasojë e ngacmimeve të vazhdueshme të marra gjatë dy muajve të fundit. Padyshim, ngacmimi ka qenë shumë më i hershëm, por ngjarjet e fundit nacional-futbollistike të përziera me abuzimet...

0

Masat, Kombëtarja dhe Pushteti

Fitorja e kombëtares kundër Armenisë solli një entuziazëm të madh të shqiptarëve të cilët u derdhën në shesh për të festuar, ndonëse jugu i vendit gjendej nën ujin e shiut të rrëmbyeshëm të këtyre...

0

Po tani çfarë?

Andi Bushati shkruante dje se qe Prifti i cili i nxori disa prej politikanëve (veçanërisht të LSI?) lakuriq. Personalisht mendoj që nuk qe Prifti që i nxori të atillë, edhe pse ishte ai që...