Category: Konaku i Xhabynit

A duhet të mbarojë bojkoti? 0

A duhet të mbarojë bojkoti?

Xhabyni Kam qenë kundër daljes së opozitës nga parlamenti, në ditët kur ajo u largua, arsyet për se mund të shtjellohen lehtësisht. Por, jam i bindjes që presioni dhe pyetjet e mediave “Kur do...

0

Derri maç n’dorë!

Në muajt e parë të këtij sulmi ndaj lidhjeve ilegale, kryeministri i vendit premtoi se nuk do të kishte asnjë kompromis. Për dreq o punë, fjalimet e tij janë online e në to shihet...

0

Realitete paralele

Por, megjithëse ka përballë të dhëna të cilat kundërshtojnë katërcipërisht ligjërimin publik z. Veliaj vazhdon ende të cicërojë për arritje fantastike të ministrisë.

0

Si do të sillet Rama ndaj kapedan Gjikës?

Xhabyni Një ditë përpara festës së 28 Nëntorit, gjykata e Tiranës liroi nga akuzat kryebashkiakun e Vlorës, Shpëtim Gjika, i akuzuar nga prokuroria për vepra penale si falsifikimi i procesverbaleve të KKRT-së. Me këtë...

0

Thertorja nr. 29

Kjo dhimbje, kjo qasje ndaj vdekjes dhe tjetrit nuk ekziston as sot edhe pse ne na duket vetja më njerëzorë se sa dje. Ai monokratizim përmes së cilës ne shohim luftën dhe atë që...

Edhe unë zoti mësues 0

Edhe unë zoti mësues

Xhabyni Arsyeja se përse më tërhoqi qëndrimi dhe fjalimi që kryeministri Rama mbajti në ditën e shtunë, që përkoi me ditën e protestës së opozitës dhe sindikatave, ishte kurioziteti për të parë reagimin e...

Ditari i 70 vjetorit të çlirimit të Tiranës 0

Ditari i 70 vjetorit të çlirimit të Tiranës

Xhabyni Mjerë ato popuj që kanë nevojë për heronj, thotë Bertolt Breht. Mjerë ato popuj që riprodhojnë heronj për të rikujtuar ditët ku ato mendojnë se ishin të lumtur. Sot paradite ndërsa lexoja në...

Nacionalizmi dhe përdorimi i tij nga pushteti 0

Nacionalizmi dhe përdorimi i tij nga pushteti

Xhabyni   Që nacionalizmi është një ideologji që funksionon edhe në një sistem të tijin, këtë e provon edhe vetiu fashizmi. Por ajo që historia e totalitarizmave, e jo vetëm, ka vërtetuar  gjatë shekullit...

Çfarë mësuam nga masakra 0

Çfarë mësuam nga masakra

  Mësuam se dorëheqja e një deputeti vjen pasi një familjar i tij/saj ka vrarë katër persona, përndryshe ka gjithmonë një justifikim, i cili mundet fare mirë të përdoret dhe të shërbehet në media...

0

Rilindja ka filluar të bëhet me krahë

Xhabyni Na kujtohet, besoj, të gjithëve ironia e kryeministrit Rama i cili i drejtohej opozitës së sotme e cila ishte “bërë me krahë” duke aluduar kështu lidhjet mes Red Bull-it dhe shpërndarësit të tij...

Disfatizmi I Nacionalizmit 0

Disfatizmi I Nacionalizmit

Xhabyni   Ngjarjet mbas ndeshjes Serbi vs Shqipëri e sidomos pas vendimit të UEFA-s, ri sollën në skenë ligjërimin mbi nacionalizmin dhe efektet e tij në një shoqëri. Nga pala shqiptare, nacionalizmi u shpjegua...

0

Në kërkim të së shenjtës

 (Historia e një xhamie të fort dëshiruar edhe të keqtrajtuar) Ndërtimi i të ashtuquajturës “Xhami e Madhe” është shndërruar në një rebus. Nëse do të kryhet një pyetësor i pavarur, ku myslimanët  të pyeten...