Category: Konaku i Xhabynit

0

Si të intervistosh?

Ngjarjet e fundit në vend kanë ndodhur me një shpejtësi të atillë sa nuk të lënë as kohën dhe as momentin për të reflektuar siç duhet. Të kapur mes skandalit të DIA-s, problemeve të...

0

Fasada Dekriminalizuese

Kur kryetarët e dy partive kryesore në vend (ende) u ulën për të diskutuar për kodin zgjedhor në 2009 kishin si qëllim që të trajtonin edhe fenomenin e të fortëve dhe kriminelëve në parlament....

0

Por ajo rrotullohet

Afera CEZ dhe pastrimi i Metës Që pas daljes në dritë të dokumentit të dytë nga BIRN, Ilir Meta ka vazhduar që përmes mediave të ndryshme të përhapë një dizinformim mbi të dhënat dhe...

0

Një qasje mediatike ndaj korrupsionit!

Disa ditë më parë, media investigative BIRN na paraqiti vazhdimin e një investigimi të dalë muaj më parë (mund ta shihni këtu) për një nga skemat piramidale më të mëdhaja në vend. Bëhej fjalë...

0

Nga “shteti-art” në “artin-shtet”

Xhabyni Me çfarë duhet të mbushet stomaku i atij që nuk ka përveçse vetëm me art apo me diçka estetikisht të bukur por jo domosdoshmërisht efiçente?! Kësaj pyetje, kryeministri i këtij vendi nga 23...

0

Demokracia si kriter!

Xhabyni Fushatën elektorale të këtij viti e prisja me interesin që lidhej më shumë me fytyrën që mazhoranca e 1 milion shuplakave do të kishte karshi qytetarëve dhe karshi opozitës. Sa më shumë afrohej...

Deri ku shkon terrori? 1

Deri ku shkon terrori?

Në mes të një fushate jo dhe aq të ndjerë për shumë arsye, ndjesinë e publikut e tronditi për disa momente një video e lëshuar nga i vetëshpalluri Kalifat i myslimanëve apo më saktë...

0

Demokracia si një alibi

Xhabyni Arsyeja kryesore se përse një politikan është shkëputur në këto 25 vite pluralizëm nga partia “mëmë”, së paku publikisht, lidhet me mungesën e demokracisë që lideri i partisë “mëmë”. Pak a shumë na...

0

Fushata Open

Një tjetër problem, që vërehej në këtë panair, ishte se ai organizohej nën “kujdesin e Kryeministrit” dhe pikërisht kjo shprehje më vrau sytë. Si ka mundësi që një kryeministër të rri e të merret...

0

Dëshira për protagonizëm

Praktikisht, kjo media e cila përgjatë gjithë këtyre viteve ka transmetuar pa kurrfarë censure jo vetëm gjuhën e urrejtjes (kur kjo ka qenë në kulmet e saj) por edhe deklaratat e pacipa të njërës...