Category: Konaku i Xhabynit

Kjo është Cumbia e Qeverisë! 1

Kjo është Cumbia e Qeverisë!

Xhabyni Cumbia është një muzikë dhe valle popullore kolumbiane që kërcehet e këndohet për rreth një zjarri të madh por që origjinën e ka në Afrikë ku duket se ka dhe prejardhjen jo vetëm...

Largoni kapiten Ahabin! 0

Largoni kapiten Ahabin!

Xhabyni Berisha ia arriti më në fund të ishte kryeartikulli i cilësdo të përditshme, e jo vetëm kaq. Me shumë mundësi ishte mërzitur që për disa ditë me radhë edhe gazeta Dita, media që...

Kapitalistët e qeveria me aftësi të kufizuara 0

Kapitalistët e qeveria me aftësi të kufizuara

Xhabyni Kaloi si pa u vënë re lajmi që nga vendi ynë gjatë vitit 2011 kishte dalë një shumë e madhe në drejtim të vendeve që në termin gazetaresk quhen “parajsa fiskale” e që...

E vërteta e ndihmës ndaj konsumatorit 1

E vërteta e ndihmës ndaj konsumatorit

Xhabyni Sot Ministri i Ekonomisë diskutoi për herë të dytë mbi çështjet e paketës fiskale, e cila ka nxitur një debat të ashpër mes mazhorancës dhe opozitës por që ka vendosur në një gjendje...

Secili për vete, edhe qeveria kësaj radhe 0

Secili për vete, edhe qeveria kësaj radhe

Xhabyni Fakti që qeveria u tregua e shkujdesur në informacionin që i dha qytetarëve mbi projektbuxhetin e vitit 2014, nuk përbën një pakujdesi të saj në shpërndarjen e informacionit. Kushdo që mund të mendojë...

Një gjykim i shpejtë mbi buxhetin 0

Një gjykim i shpejtë mbi buxhetin

Gjatë këtyre ditëve në të cilën po flitej për buxhetin e shtetit e që me logjikë qeveria duhet ta kish hedhur projektin e saj për këtë buxhet, kjo e fundit ish kujdesur që t’i...

Gangrena e të ardhurave fiskale 0

Gangrena e të ardhurave fiskale

Konaku i Xhabynit Përtej diskutimit për taksën e sheshtë apo atë progresive shtrihet një marrëdhënie më e vështirë me të ardhurat që duhet të mbledhë shteti. Kam fjalën pikërisht me sistemin e mbledhjes dhe...

A është i drejtë debati mbi sistemin fiskal? 0

A është i drejtë debati mbi sistemin fiskal?

Xhabyni Shqipëria është një vend sa i vogël aq edhe poteremadh, tenton të prodhojë lajme edhe pse nuk ka kapacitetin për t’i brendësuar ato. Një ndër këto lajme ka filluar të jetë edhe ai...

1

Një histori jo zyrtare e LSI

Nga Xhabyni Hyrje Partia politike që sot zotëron skenën politike të vendit duke u shndërruar në një faktor në kurriz të dy partive politike “historike” të këtij tranzicioni ka një histori të gjatë. Askush...

Paaftësia e papërballueshme e medias 0

Paaftësia e papërballueshme e medias

Ngjarja tragjike që për pasojë solli dhe ndarjen nga jeta të z. Olldashi, na rihapi një plagë të  madhe, median tonë. Plagë që nuk është shumë e vjetër por që ka një proporcion të...

Power to the People 0

Power to the People

Ditari i Shvejkut Askush nuk do e kishte menduar që për një çështje si ajo e Demontimit të Armëve Kimike shoqëria civile e vendit tonë do të mbushte sheshet e qyteteve, e sidomos të...