Category: Historia

Investigation: Albania Governments Knew of Communist Mass Grave 0

Investigation: Albania Governments Knew of Communist Mass Grave

For nearly two decades Albanian authorities new of the existence mass grave site discovered near the capital Tirana, but kept it secret often forcing victims’ families to dig on their own.

Standardi historik i Ahmet Zogut 0

Standardi historik i Ahmet Zogut

Gjergj Erebara Ahmet Zogu qe ai që qe, por pasardhësi i tij qe shumë herë më i tmerrshëm. Kjo bazë e dobët krahasimi po na shpie në disa ide të gabuara mbi standardet që...

Wikileaks: Lufta kundër Rusisë për gazin 0

Wikileaks: Lufta kundër Rusisë për gazin

Kabllogramet nga Athina dhe Roma hedhin dritë mbi përpjekjet e Rusisë për të kontrolluar tubacionet Gjergj Erebara Qeveria shqiptare është angazhuar gjatë pesë viteve të fundit në mbështetjen e disa projekteve të gazit që...

Wikileaks: Kufiri detar, Greqia: Amerika jashtë! 0

Wikileaks: Kufiri detar, Greqia: Amerika jashtë!

Gjergj Erebara Qeveria greke ka shantazhuar në mënyrë të vazhdueshme qeverinë shqiptare gjatë bisedimeve për kufirin detar, duke i kërkuar në mënyrë të përsëritur të “mbajnë fuqitë e largëta” jashtë këtyre bisedimeve dhe duke...

Wikileaks: Shqipëria humbi miliona dollarë nga korrupsioni 0

Wikileaks: Shqipëria humbi miliona dollarë nga korrupsioni

Mosplotësimi i kushteve të Sfidës së Mijëvjeçarit zvogëloi përfitimet potenciale Gjergj Erebara Një kabllogramë e ambasadës së Shteteve të Bashkuara të Amerikës në Tiranë, që u publikua nga Wikileaks, bën të ditur se korrupsioni...

General Electric bllokoi llogarinë e Shqipërisë në Eurokontroll 0

General Electric bllokoi llogarinë e Shqipërisë në Eurokontroll

Kompania amerikane fitoi gjyqin, qeveria refuzoi të paguajë dëmshpërblimin Gjergj Erebara Aventura e ish-kryeministrit Fatos Nano për ndërtimin e një treni elektrik në vitin 2004, i ka kushtuar Shqipërisë 14 milionë euro, të cilat...

“Wikileaks”: Greqia financoi varrezat e ushtarëve ilegalisht 0

“Wikileaks”: Greqia financoi varrezat e ushtarëve ilegalisht

Greqia financoi varrezat e ushtarëve ilegalisht Mes të zhvarrosurve qenë edhe pleq e fëmijë Kisha Ortodokse mori porosi nga Athina zyrtare për ndërtimin e mauzoleumeve pa leje ndërtimi

Investigation: Son’s Search For Father Uncovers Albanian Mass Grave 0

Investigation: Son’s Search For Father Uncovers Albanian Mass Grave

Years after the collapse of the Stalinist regime, many families of Albanians executed by the communists are still desperately looking for the bodies of their relatives.