Author: Admin

Thashethemet e fundit mbi gjyqin e 21 janarit 0

Thashethemet e fundit mbi gjyqin e 21 janarit

Disa fakte e thashetheme na janë shfaqur mbi treshen e gjyqtarëve që shpallën të pafajshëm gardistët e akuzuar për vrasjen e katër protestuesve më 21 janar 2011. Fakti i parë është që Besnik Hoxha,...

Kush jemi e pse po dalim në protestë 1

Kush jemi e pse po dalim në protestë

Në kohët e vjetra, thuhej se peshku qelbej nga koka! Do të na pëlqente të ishte kështu, por në fakt nuk është. Kur qelbet koka, mjafton ta presim. Por në këtë vend që ne...

Rrënjët e revolucionit 0

Rrënjët e revolucionit

Ne fillim qe nje krak i lehte, gjithsesi shqetesues. Rroga u vonua. Pastaj e cara filloi te zgjerohej gjithnje e me shume mes kembeve te tij. Kaloi java e pare, e dyta e treta…...

Shqipëria mes Italisë dhe Jugosllavisë, më 1927 1

Shqipëria mes Italisë dhe Jugosllavisë, më 1927

Situata – Në vitin 1926, Shqipëria kishte një stabilitet politik prej pak më shumë se një viti. Shqipëria nis bisedimet për një seri marrëveshjesh me Italinë. Nënshkruhen kontrata të rëndësishme koncesionare dhe në shkurt...

guernica 0

SHTETI QË NUK I PËLQEN KRYEMINISTRIT

Gjergj Erebara Në serinë e shumë shashkave që hedh çdo ditë për të harruar problemet reale të vendit, Kryeministri Sali Berisha iu drejtua gazetarëve pak ditë më parë, për të thënë se nuk i...

cda min of disinformation 0

DIZINFORMATORË ME KOHË TË PLOTË

Partitë politike po krijojnë ushtritë e komentuesve të internetit për propagandën e vet Gjergj Erebara I kam pasur prej kohësh zët komentet e lexuesve nëpër shkrime. Shumica prej tyre nuk e kanë kulturën e...