Author: Admin

Në të ardhmen e largët, ne të gjithë do të jemi të vdekur 1

Në të ardhmen e largët, ne të gjithë do të jemi të vdekur

Gjergj Erebara Kryeministri Edi Rama duket se ka kuptuar një gjë saktë dhe një gjë gabim. Duke folur më 24 maj me rastin e publikimit të njëmbëdhjetë studimeve mbi të dhënat e Censusit 2011...

0

22 fragmente mençurie nga romanet e George Orwell

Nëse je një fans i Oruell ti do të shijosh patjetër fjalitë e tij të mençura. Dhe ne shpresojmë t’i shijosh shumë. Janë përzjedhur nga vetëm gjashtë romanet që ka shkruar ai, por janë...

Dhjetëra studentë kërkojnë ndalimin e reformës universitare të qeverisë 0

Dhjetëra studentë kërkojnë ndalimin e reformës universitare të qeverisë

Dhjetëra studentë dhe pedagogë të universiteteve publike të Tiranës dolën në një protestë sot për të kërkuar anulimin e projektit të reformës së financimit të universiteteve të propozuara nga një grup këshillimor i krijuar...

Aktivistët i kërkojnë presidentit Nishani të kthejë ligjin e Legalizimeve 0

Aktivistët i kërkojnë presidentit Nishani të kthejë ligjin e Legalizimeve

Një grup aktivistësh i dorëzuan sot presidentit të Republikës z. Bujar Nishani një peticion me 6 mijë firma duke i kërkuar të kthejë për diskutim në parlament ligjin e miratuar sëfundmi për Legalizimin e...

Mungesa e sigurisë ekonomike dhe ngritja e nacionalizmit 0

Mungesa e sigurisë ekonomike dhe ngritja e nacionalizmit

Rimëkëmbja e dobët ekonomike ka siguruar hapësirë për partitë populiste dhe proteksioniste, të cilat akuzojnë tregtinë e jashtme dhe punëtorët e huaj për krizën e gjatë ekonomike Nouriel Roubini, Project Syndicate Kur kriza financiare...

“Po nuk dola në televizor, unë nuk ekzistoj!” 0

“Po nuk dola në televizor, unë nuk ekzistoj!”

“Po të mos dal në televizor, unë nuk ekzistoj!” Ky qe komenti i thënë me sinqeritet nga një politikan demokrat i dorës së dytë disa vite më parë, kur në Shqipëri partitë politike filluan...

0

Politika monetare rezulton inekzistente në Shqipëri

Gjergj Erebara Dje në mëngjes, në një bankë, pashë diçka që nuk besoja që do të mund ta shihje. Të tabela e reklamave, qenë listuar interesat e depozitave të ofruara nga banka. Për depozitat...

Pse-të kundër reformës së arsimit të lartë 0

Pse-të kundër reformës së arsimit të lartë

1. Drafti i prezantuar për reformën e arsimit të lartë i hap rrugë financimit të universiteteve private nga buxheti i shtetit përmes dy kanaleve: a) fonde për kërkim shkencor dhe novacion, të cilat sugjerohen...

0

Shumë herë më të pasur dhe po aq të mbingarkuar me punë…

Ekonomistët më të famshëm kanë vështirësi përballë pyetjes se pse njerëzit vijojnë të punojnë edhe më shumë, pasi kanë mbuluar nevojat e veta. Ndoshta konsumi na është kthyer në mani të pathyeshme… ELIZABETH KOLBERT,...

0

A punojmë shumë tepër për t’u ndjerë të rëndësishëm?

Nëse bëjmë shumë punë, fitojmë shumë para dhe… rrjedhimisht, jetojmë shumë pak. Kjo duket se na bën të ndjehemi të suksesshëm. Ambicia po na heq mundësinë për të shijuar atë çfarë kemi ELIZABETH KOLBERT,...