Author: Admin

Ekspert i huaj 0

Ekspert i huaj

Një emigrant i përkohshëm i punësuar në Shqipëri dhe i paguar në përgjithësi nga vendi i tij me para që vendi përkatës i ka dhënë borxh shtetit shqiptar. Përgjithësisht simbol i paaftësisë, por me...

E zë libri 0

E zë libri

Një shprehje që përdoret për politikanët që kanë alergji të plotë nga libri dhe që shpesh u shkakton të vjella në rast se hapin një të tillë. I atribuohet Spartak Ngjelës, i cili thuhet...

Dushk 0

Dushk

Sistemi i. E mori emrin nga fshati Dushk i Lushnjës dhe simbolizon përdorimin e një numri të vogël votash për të prodhuar një numër të lartë deputetësh. Vlerësohet se një seri analizash nga Apollon...

Doganier 0

Doganier

Një politikan i cili karrierën e vet e ka nisur si shërbyes në administratën doganore para se të bëhet pushtetar më i rëndësishëm. I karakterizon aftësia për të bërë pazar në çdo situatë. Shih...

Xhaketat e vjetra 0

Xhaketat e vjetra

Njerëz që e kanë nisur karrierën politike që në vitet 1980, janë bërë milionerë, por sërish kanë mbetur katundarë dhe mbajnë të njëjtin stil veshjeje si në ditën e parë të punës. Veçanërisht referencë...

Mjaftist 0

Mjaftist

Djalë i ri që flet gjysmë shqip dhe gjysmë anglisht, përgjithësisht i cekët, që flet për gjëra të mëdha në përpjekje për të kapur ndonjë post te partitë politike. Ka patur një debat të...

Coca Cola 0

Coca Cola

Një politikan që ka shumë reklamë dhe pak lëng banal brenda, i cili, po të konsumohet me tepri shkakton obezitet mendor për të interesuarit me politikën. Në mënyrë tipike, paraqet një shije të lehtë...

Çizmet e lëkurës 0

Çizmet e lëkurës

Një politikane e re në moshë që u paraqit te partitë politike rreth viteve 2000 me bindjen për të bërë karierë. Dallohej nga çizmet e lëkurës që vishte gjithmonë në rastet e mbledhjes së...

Çertifikatat 0

Çertifikatat

Metoda më e përhapur e manipulimeve zgjedhore deri në vitin 2005, e përdorur veçanërisht nga demokratët, por edhe nga socialistët. Çertifikatat e lindjes shërbenin si mjet identifikimi për shumë zgjedhje në Shqipëri. Metoda e...