Author: Admin

TË NGOPUR ME RRENA 0

TË NGOPUR ME RRENA

GJERGJ EREBARA Çdokush me të drejtë mund të arsyetojë se po humbas kohë kot. Politikanët gënjejnë hapur, organizojnë faktet gabimisht, thonë të vërteta gjysmake etj. Kjo është ditur në të gjithë historinë e njerëzimit....

Border Crackdown Fails to Deter Albanian Migrants 0

Border Crackdown Fails to Deter Albanian Migrants

Korca, Gjirokastra, Konispol and Igumenitsa | 14 April 2010 | By Gjergj Erebara Balkan Insight investigates the world of Albanian illegal migrants seeking a better life in Greece, who aren’t put off by tougher...

HISTORIA SHKRUHET SIPAS NEVOJAVE, SCHMITT 0

HISTORIA SHKRUHET SIPAS NEVOJAVE, SCHMITT

GJERGJ EREBARA Në vitin 1913, tregohet se si një grup ushtarësh austriakë morën urdhër për të zbritur nga Bosnja në Shkodër me qëllim për të qenë pjesë e forcës ndërkombëtare që do të garantonte...

0

Fisnik Ismaili, nga artist, në humorist dhe politikan

Ndryshe nga sa jemi mësuar, që deklaratat e pavarësisë i firmosin baballarët e kombit, monumentin e pavarësisë së Kosovës e firmosën mijëra qytetarë. Që të gjithë ishin baballarët e kombit Fisnik Ismaili sfidon festimet...

Thashethemet e fundit mbi gjyqin e 21 janarit 0

Thashethemet e fundit mbi gjyqin e 21 janarit

Disa fakte e thashetheme na janë shfaqur mbi treshen e gjyqtarëve që shpallën të pafajshëm gardistët e akuzuar për vrasjen e katër protestuesve më 21 janar 2011. Fakti i parë është që Besnik Hoxha,...

Kush jemi e pse po dalim në protestë 1

Kush jemi e pse po dalim në protestë

Në kohët e vjetra, thuhej se peshku qelbej nga koka! Do të na pëlqente të ishte kështu, por në fakt nuk është. Kur qelbet koka, mjafton ta presim. Por në këtë vend që ne...

Rrënjët e revolucionit 0

Rrënjët e revolucionit

Ne fillim qe nje krak i lehte, gjithsesi shqetesues. Rroga u vonua. Pastaj e cara filloi te zgjerohej gjithnje e me shume mes kembeve te tij. Kaloi java e pare, e dyta e treta…...