Category: I pakategorizuar

Thua 100 mijë Euro për Preshevën janë pak? 0

Thua 100 mijë Euro për Preshevën janë pak?

Nuk është aspak e vërtetë – Raporton nga Prizreni korrespondenti ynë Arbër Kacidhja Dashakeqësit mund t’i konsiderojnë 100 mijë eurot e akorduara nga dy qeveritë shqiptare për Preshevën si një pikë uji në oqeanin...

Kriza Identitare e Universiteteve Evropiane 0

Kriza Identitare e Universiteteve Evropiane

VÍCTOR PÉREZ-DÍAZ* MADRID – Arsimi i lartë në Evropë është në ditët më të pa sigurta të tij. Ku duhet të jetë fokusimi primar i tyre- kërkimet shkencore, trajnimi profesional apo përfshirja sociale? A...

Ballkani sheh me shpresë nga paratë e kinezëve 0

Ballkani sheh me shpresë nga paratë e kinezëve

Nga Shqipëria deri në Rumani, ballkanasit kërkojnë investime nga Kina për të përfituar nga ekspansioni diplomatik dhe ekonomik i Pekinit në Europën Lindore dhe Juglindore. Marrë nga Reporter.al

Çfarë ndodhi më 2012 në Shqipëri? Ja një përgjigje me pak fjalë 0

Çfarë ndodhi më 2012 në Shqipëri? Ja një përgjigje me pak fjalë

Në Shqipëri ndodhën gjatë vitit 2012: * Vjedhje në çdo 90 minuta * Plagosje e lehtë me dashje në çdo 6 orë * Vjedhje banese në çdo 7 orë * Vjedhje lokal tregëtie në...

Fjalorthi politik shqiptar në një fjalëkryq 0

Fjalorthi politik shqiptar në një fjalëkryq

Fjalorthi politik shqiptar është bërë më në fund një fjalëkryq interaktiv. Ju mund ta zgjidhni atë duke gjetur fjalët në vendin e duhur. Kush e zgjidh i pari, tregon se është shqiptar i mirë....

Bejlerët gjakpirës, sipas Bardh Agasit 0

Bejlerët gjakpirës, sipas Bardh Agasit

Gjergj Erebara Duke parë dje televizor në një nga shumë kanalet televizive që transmetojnë të plota lloj-lloj ngjarjesh, pata shansin e mirë të dëgjoj socialistin Bardh Agasi të fliste para delegatëve të një konference...

Niviciotët, njerëzit që e ndjejnë veten pronarë 0

Niviciotët, njerëzit që e ndjejnë veten pronarë

Reportazh nga bregdeti i jugut, ku tapitë e kohës së Turqisë i japin fshatarëve të Nivicës pronësinë e 4300 hektarëve, ndërsa shteti dëshiron t’ia falë një investitori të huaj.