Category: I pakategorizuar

2

Si pykë!

Do të ishte shumë më e kuptueshme apo më e pranueshme sikur Bojaxhiu të ishte një person që në emër të interesit publik gjatë këtyre viteve të kishte krijuar një instancë të debatit publik. 

Aset i partisë 0

Aset i partisë

Një person që tashme nuk ka asnjë shans të bëjë karrierë në parti, por që pretendohet se e ka patur dikur këtë shans. Asetet e partisë dallohen nga xhaketat e vjetra dhe xhaketat e...

Standardi i Arit 0

Standardi i Arit

Sistem monetar qe bazohet në kartëmonedha të lidhura me kurs fiks këmbimi me një sasi të paracaktuar ari. Standardi i Arit funksionoi pak a shumë në të gjithë botën nga vitet 1870 deri në...

Banka e Rregullimeve Ndërkombëtare (BIS BASEL) 0

Banka e Rregullimeve Ndërkombëtare (BIS BASEL)

Banka e Rregullimeve Ndërkombëtare, që e ka selinë në Basel, ka filluar veprimtarinë e saj në vitin 1930. Ajo lehtëson bashkëpunimin midis bankave qendrore për të cilat kryen operacione të ndryshme bankare. Gjithashtu BIS...

Çun Tirone 0

Çun Tirone

Një çun me lekë që do jetën dhe njerëzit, por që përgjithësisht ka vdekur. Çuni i Tironës nuk është detyrimisht tirons, por ka lidhje të mira me establishmentin politiko-mediatik dhe krimin. Ky term u...

Ekspert i balenave në arktik 0

Ekspert i balenave në arktik

Rreziku eventual i opinionistëve mediokër që nëse i shmangen vijës së partisë mund të përfundojnë të përjashtuar nga borderoja e rrogës që marrin nga partia në fund të muajit dhe të detyrohen të shkruajnë...