Category: I pakategorizuar

Pangosje 0

Pangosje

Për shkak se në gjuhën shqipe nuk ka një fjalë të përshtatshme për “sexual harasment”, Pangosje hyri në terminologjinë politike si tipi i zyrtarit manjak që kërkon të ketë marrëdhënie seksuale me çdo aplikante...

Parti ministri 0

Parti ministri

Referencë për disa parti të vogla në Shqipëri, të cilave u jepej drejtimi i një ministrie në koalicion qeverisës dhe ku ministria përbënte njëkohësisht zyrat dhe infrastrukturën e partisë. Partia Agrare Ambjentaliste u bë...

Partia e Bashkisë 0

Partia e Bashkisë

Një term për të simbolizuar partinë Socialiste gjatë kohës kur kryetari i saj qe njëkohësisht edhe kryetar i Partisë Socialiste. U përdor në disa raste edhe nga Partia Socialiste pas shtatorit 2013 kur kryetari...

Parti Taksi 0

Parti Taksi

Një shprehje që  atribuohet ish-kryetarit socialist dhe ish-kryeministrit Fatos Nano për të karakterizuar partitë e vogla të spektrit të majtë, pasi Partia Socialiste refuzoji të hyjë në aleancë parazgjedhore me Partinë SocialDemokrate, Partinë Aleanca...

1

Besimi paradoksal

A kishte persona që e besonin se qeveria do të mbante premtimet e lëshuara në program?! Jam i bindur që askush prej nesh nuk ka besuar në gënjeshtrat në formë premtimesh që qeveria ka...

Dhjetë urdhëresat nga Machiavelli i shekullit të 21 për Princat e Ballkanit! 0

Dhjetë urdhëresat nga Machiavelli i shekullit të 21 për Princat e Ballkanit!

  Çfarë do të thoshte Machiavelli për Ballkanin sot? Pyet Florian Bieber. Në letrën e tij drejtuar një Princi modern Ballkanas, ai nënvizon dhjetë urdhëresa që do t’i mundësojnë Princit për të mbajtur pushtetin me...

Partia e Idealeve të Dhjetorit 0

Partia e Idealeve të Dhjetorit

Një tentativë nga e djathta për të krijuar një parti të pakënaqurish me dhunën e Sali Berishës në Partinë Demokratike. U hoq dorë nga tentativa sapo u kuptua se akronimi i kësaj partie bënte...

Dembeli Tironës 0

Dembeli Tironës

Një tjetër epitet i drejtuar për Lulzim Bashën, i cili gjatë punës së tij si kryetar bashkie nuk kreu asnjë punë në shërbim të publikut.Fjalorthi politik shqiptar

Deputet me votë të lirë 0

Deputet me votë të lirë

Ka pasur vetëm një brez politikanësh të tillë në Shqiperi. Ishin njerëz të pakrehur dhe të pa veshur të cilët u zgjodhën deputetë në zgjedhjet e marsit `92. U zhdukën po brenda këtij mandati.Fjalorthi...

SHQUP-ist 0

SHQUP-ist

Cilësim i mazhorancës PS+LSI ndaj çdo kritiku me apo pa lidhje me Partinë Demokratike në tentativë për të zhvlerësuar çdo kritikë pavarësisht nëse kritika vinte apo jo nga Partia Demokratike. Lidhet me faktin që...

Biri im 0

Biri im

Thënie lapidar e Kokëdhimës. Po t’u drejtua kështu, dije qe e ke ngrëne, je ber skllav i tij dhe do punosh gjithe jetën pa lek për bizneset e KK. Por është transferuar si shprehje...