Category: I pakategorizuar

0

Ditari I shëtitores

Shëtitorja pranë kalasë së Tiranës, është një nga vendet më interesante të një Tirane të mbushur me zhurmë dhe rrëmujë. Atje ndodhen një sërë godinash që në vetvete janë të rëndësishme për jetën artistike...

Kur qytetarët janë Kurbani 0

Kur qytetarët janë Kurbani

Të ruash shtëpitë karakteristike të një qyteti është një detyrim jo vetëm ndaj të shkuarës por edhe një dëshmi për të ardhmen. Por, nëse kjo ruajtje e së shkuarës bëhet në kurriz të njerëzve...

Çfarë mësuam nga debati për Draftin mbi Arsimit e Lartë?! 0

Çfarë mësuam nga debati për Draftin mbi Arsimit e Lartë?!

Duke lexuar shkrimet edhe opinionet nëpër gazeta apo blogje si dhe nga debatet e ndryshme të shfaqura në televizion jam përpjekur të kuptoj akoma më mirë dinamikën e retorikave të atyre që janë pro...

Të trishtuar dhe të hutuar: përse Grekët votuan kundër zotave të Evropës 0

Të trishtuar dhe të hutuar: përse Grekët votuan kundër zotave të Evropës

Të rrënuar nga masat shtrënguese e të karikaturuar si menaxher të ndyrë e si evazionistë fiskalë par excellence, elektorati grek e hodhi votën e tij për ekstremet e majta dhe të djathta për t’i...

Më falni një buzëqeshje, ju lutem! 0

Më falni një buzëqeshje, ju lutem!

Demokrati Pas dështimit në zgjedhjet e 23 qershorit të gjithë prisnin apo më saktë shpresonin, që PD-ja e cila mban mbi supe epitetin parti e djathtë megjithëse e shpartalluar të mësonte një leksion nga...

Çfarë fshihet pas rastit Gjin Gjoni? 1

Çfarë fshihet pas rastit Gjin Gjoni?

Edhe një herë shtypi i ditës iu rikthye çështjes së Gjin Gjonit, gjygjtarit që është vënë në qendër të stuhisë nga ana e ILKDP-së. Arsyeja se përse ky institucion po bën zhurmuesin lidhet edhe...

12 pyetje për Opozitën! 0

12 pyetje për Opozitën!

Billi Piligrim Do doja të dilja në protestë nesër (sinqerisht), por më duhet një përgjigje për pak pyetje “naive”: Ish kryeministri thotë se në qeveri janë trafikantët e drogës dhe po ashtu ka thënë...

Rreziku i ardhshëm moral i Evropës 0

Rreziku i ardhshëm moral i Evropës

HANS-WERNER SINN* Mynih – Kriza e euros ka kaluar përmes gjashtë fazave deri më tani. E mendoj se është e nevojshme që t’i rikujtojmë ato duke qenë se ato na tregojnë se si politikbërësit...

Putin ka mësuar atë që SHBA nuk e ka mësuar 0

Putin ka mësuar atë që SHBA nuk e ka mësuar

SHBA-të dhe Perëndimi nuk kanë për momentin një përgjigje të gatshme për luftën asimetrike që po bën Putini në Ukrainë përmes përdorimit të ushtarëve të maskuar si civilë. Por çfarë do të ndodhë nëse...