Category: Ditari

0

Konga jonë europiane

E bëjmë t’i tregojmë se i japim pa duar fare si në biçikletë, edhe përplasemi në fund, edhe na dhemb. Na dhemb dyfish kur nuk na vlerësojnë “akrobacinë” që bëmë ne si europianë.

Feministe me shllak 0

Feministe me shllak

Pastaj në darke, disa prej tyre shkojnë në lokale nate dhe atje të lumtura me shllakun në dorë shohin meshkuj të zinj dhe shfrenojnë fantazinë e tyre (njësoj si Olta në reklamën mjaft etike...

Letër tim biri në Ditën e Pavarësisë 0

Letër tim biri në Ditën e Pavarësisë

I dashur Arni, Sot është Dita e Pavarësisë, ditëlindja e vendit tonë. Ti sapo ke bërë vaksinën e parë. Po rrekem të të shpjegoj së ç’domethënie ka kjo ditë, përveç pushimit për prindërit, kurorave...

Ditari i 70 vjetorit të çlirimit të Tiranës 0

Ditari i 70 vjetorit të çlirimit të Tiranës

Xhabyni Mjerë ato popuj që kanë nevojë për heronj, thotë Bertolt Breht. Mjerë ato popuj që riprodhojnë heronj për të rikujtuar ditët ku ato mendojnë se ishin të lumtur. Sot paradite ndërsa lexoja në...

Çfarë mësuam nga masakra 0

Çfarë mësuam nga masakra

  Mësuam se dorëheqja e një deputeti vjen pasi një familjar i tij/saj ka vrarë katër persona, përndryshe ka gjithmonë një justifikim, i cili mundet fare mirë të përdoret dhe të shërbehet në media...

Që të shpëtoj nga rruga 0

Që të shpëtoj nga rruga

Ditari i një të riu të pashpresë. Davidi Të jetosh në Tiranë pasi ke përfunduar universitetin është një nga situatat më të pakëndshme për të rinjtë edhe të rejat. Ka një pasiguri totale kur...

0

Në kërkim të së shenjtës

 (Historia e një xhamie të fort dëshiruar edhe të keqtrajtuar) Ndërtimi i të ashtuquajturës “Xhami e Madhe” është shndërruar në një rebus. Nëse do të kryhet një pyetësor i pavarur, ku myslimanët  të pyeten...

0

Tirana e çibanëve

Nga ditari personal për një qytet të rrjepur (Xhabyni) Këto ditë, lajmet kanë folur mbi disa ndërtime pa leje që fadromat e INUK kanë prishur edhe në Tiranë. Ironia është se shumica e ndërtimeve...