Diary of Tirana Blog

I indinjuari 0

I indinjuari

I Indinjuari apo I Indinjuari i Përhershëm apo I Indinjuari I Parlamentit janë referencë për deputetin Erjon Braçe, veçanërisht kur ky i fundit vijoi të sillej si i indinjuar edhe pasi partia e tij...

Hi Gomar! 0

Hi Gomar!

Emri me të cilin aktivisti shqiptaro-amerikan Geri Kokalari thërret Lulzim Bashën, pasi pa se ky i fundit u bë një grabitqar pa limit i parave publike sapo zuri vend në qeveri pas vitit 2005. Fjalorthi...

Hartë e sajuar 0

Hartë e sajuar

Një metodë e menaxhimit të zonave zgjedhore me synimin për të minimizuar peshën e votave të kundërshtarit dhe për të maksimizuar peshën e votave të një partie të caktuar. U kthye në shqetësim veçanërisht...

Hapja e kutive 0

Hapja e kutive

Lajtmotiv protestash të partive të ndryshme të cilat pretendonin me shumë të drejtë se u qenë vjedhur votat por që më së shumti shërbenin për të bindur militantët e partisë se udhëheqësi i tyre...

Hanxhar i krimit 0

Hanxhar i krimit

Një shprehje e përdorur nga Sali Berisha rreth vitit 2006 për të karakterizuar të gjitha kritikat që mund t’i bënte media atij vetë apo qeverisë së tij. Kur media kritikonte atëherë qe ose Media...

Gojore 0

Gojore

Kur një opinionist/e që po interviston një politikan, falë delikatesës së pyetjeve të tij apo saj shkakton orgazmë propagandistike te politikani, atëhere kemi të bëjmë me një gojore intelektuale. Eksperienca ka treguar se në...

Gjitholog 0

Gjitholog

Opinionist (gazetar me modesti) i aftë të diskutojë çdo natë për 1 gjë të ndryshme me kompentencën e një profesionisti. Nga periodat e grave, silikoni deri tek politika, yjet çështjet e krijimit etj.etj. Shih më...

Gjeopolitikë 0

Gjeopolitikë

Një politikan socialist që është verior që mbahet si deputet apo zyrtar në mënyrë të vazhdueshme me qëllimin e vetëm se duhet një verior në këtë parti sa për të mos thënë se është...

Gërdec 0

Gërdec

Një katastrofë e krijuar nga një ministër në urgjencë e sipër për të vjedhur sa më shumë dhe sa më shpejt me pasoja të rënda për njerëzit, shëndetin dhe natyrën. Shih më shumë: Fjalorthi Politik...

Fustan basmeje 0

Fustan basmeje

Një politikane sot në moshë që e ka nisur karrierën politike në Partinë e Punës duke u paraqitur te eprori me fustan basmeje, në atë kohë, fustani më seksi i disponueshëm dhe edhe fustani...

Fëndë 0

Fëndë

Kur një politikan bën një deklaratë me synimin për të dalë në televizor pa thënë asgjë, atëhere në gjuhën e gazetarëve, kjo gjë quhet fëndë. Shih më shumë: Fjalorthi Politik Shqiptar