Category: Aktualiteti

1

Kur populli është i vetëm

  Xhabyni Përpos Papës në botë ekziston edhe një tjetër person i cili flet ex cathedra ky është kryetari i Partisë Demokratike, Lulzim Basha, i cili ndryshe flet nga selia e partisë dhe ndryshe...

Si ndodh që nordikët kapin kaq shumë poste drejtuese ndërkombëtare? 0

Si ndodh që nordikët kapin kaq shumë poste drejtuese ndërkombëtare?

Triumfi i Nordikëve The Economist Kur vjen puna te punët ndërkombëtare, Skandinavia ecën mirë. Suedia, Danimarka dhe Norvegjia kanë vetëm 20 milionë banorë sëbashku, megjithatë nënshtetasit e tyre shpesh drejtojnë organizata ndërkombëtare. Jens Stoltenberg,...

0

Fuqia e vyshkur e një ‘like’

Disa vite më parë, pasja e “like”-ve në Facebook apo Friends-ave qe një çështje me rëndësi vendimtare për marketuesit, por edhe për delirantët. Të kishe më shumë miq në mediat sociale, nënkuptonte që më...

0

Arma Sekrete e Putinit

Njësia e shërbimit informativ ushtarak të Rusisë është përlot me vrasës, tregtarë armësh dhe banditë. Dhe ajo që kanë treguar së fundmi në Ukrainë është thjeshtë fillimi.

0

Për një copë bukë

Premtimet ndaj ish-të përndjekurve politikë janë të vjetra mbi 20 vjet. Por që nga viti 1992 kur nisi rimbursimi i parë, me shpërndarjen e letrave me vlerë dhe strehimin e rreth 3 mijë familjeve,...