Author: Admin

Po dekriminalizimit të mariuanës! 0

Po dekriminalizimit të mariuanës!

Gjergj Erebara Shqipëria ka një problem real sot! Një ligj absurd që ka mbetur i tillë që nga viti 1994 dhe që konsideron posedimin e drogës, qoftë “e lehtë” si mariuana, qoftë “e rëndë”...

0

17 kokra vezë për pension ditor

Dështimi i përsëritur i skemës së pensioneve, në vitin 1994, në vitin 2002 dhe në vitin 2014, është pjesa e dukshme e dështimit të përgjithshëm shoqëror të Shqipërisë Gjergj Erebara Në vitin e largët...

Puna e vlefshme e një skllavi 0

Puna e vlefshme e një skllavi

Gjergj Erebara Nëpër librat e historisë të mësuara nëpër shkolla në kohën e Komunizmit, një shpjegim mbi kalimin nga rendi skllavëpronar në rendin feudal më është fiksuar gjatë në mendje: shpjegimi qe i perifrazuar...

Zbulohet këshilltari sekret britanik i qeverisë Shqiptare 0

Zbulohet këshilltari sekret britanik i qeverisë Shqiptare

Nipi i Alistair Campbell, ish spin doktori i Tony Blair i cili qe këshilltari i socialistëve në fushatën elektorale, është emëruar si këshilltar në qeverinë Shqiptare. BIRN na e tregon. Besar Likmeta, BIRN Sipas...

0

Rritja e pagës minimale është e mirë

The Economist Që kur mbërrita në Uashington për të shkruar mbi politikën, e kam kaluar shumicën e kohës time në përpjekje për t’i shpjeguar njerëzve se pse gjërat nuk po ndodhin dhe se pse...

3

Thomas Piketty, Libri për të cilin po flasin të gjithë

Libri Kapitali në Shekullin e Njëzetenjë, i ekonomistit radikal francez Thomas Piketty ka zemëruar të djathtën dhe ngazëllyer të majtën në argumentimet e tij të fuqishme mbi pasurinë, demokracinë dhe pse kapitalizmi do të...

Përkthim shqip-shqip i “Dokumentit të Politikave të Pensioneve” 1

Përkthim shqip-shqip i “Dokumentit të Politikave të Pensioneve”

Gjergj Erebara Qeveria ka publikuar një dokument me të cilin përmbledh ndryshimet ligjore që ka ndër mend të bëjë në skemën e pensioneve. Dokumenti ka gjuhë shumë teknike për t’u kuptuar. Për këtë arsye...

Albania’s Pensions a ‘Time Bomb Waiting to Explode’ 0

Albania’s Pensions a ‘Time Bomb Waiting to Explode’

First published in BalkanInsight on 28 May 2008 With too few contributors, too many beneficiaries and rampant fraud, the system is close to collapse. But no government seems ready to oversee the painful reforms...

Shifra e pamundur e mrekullisë ekonomike të pandodhur 1

Shifra e pamundur e mrekullisë ekonomike të pandodhur

Përpos deklaratave pompoze për tejkalim plani të ardhurash tatimore e doganore për periudhën tremujore janar – mars të këtij viti, kishte një statistikë mes shumë të dhënave që binte në sy. Sipas bilancit të...

Drejtësia selektive është padrejtësi, edhe në rastin e Gjin Gjonit 0

Drejtësia selektive është padrejtësi, edhe në rastin e Gjin Gjonit

Gjin Gjoni është i njohur përtej çdo imagjinate për pasurinë e tij të vënë si gjykatës. Inspektoriati i Deklarimit të Pasurive i ka patur të dhënat më herët, por i bëri publike këto ditë...

LËRINI KLIENTËT TË ZGJEDHIN UNIVERSITETIN 0

LËRINI KLIENTËT TË ZGJEDHIN UNIVERSITETIN

GJERGJ EREBARA Si qeveria paraardhëse, ashtu edhe ajo aktuale, nuk dinë çfarë të bëjnë me universitetet private, të cilat në shumicë janë kioska piramidale, fenomene kalimtare në një shoqëri të traumatizuar nga pushteti i...

Putin ka mësuar atë që SHBA nuk e ka mësuar 0

Putin ka mësuar atë që SHBA nuk e ka mësuar

SHBA-të dhe Perëndimi nuk kanë për momentin një përgjigje të gatshme për luftën asimetrike që po bën Putini në Ukrainë përmes përdorimit të ushtarëve të maskuar si civilë. Por çfarë do të ndodhë nëse...